Dierenprojecten slaan handen ineen deel 3: Paarden. 

Heb je al gehoord van de samenwerking van Global Spirit en Assembli? Zo niet, dan verwijzen we je graag door naar ons eerdere blog waar de hele actie beschreven staat.  Na de succesvolle wolven, dolfijnen- en zeeschildpaddenperiode is het nu tijd voor een andere diersoort, namelijk de paarden! Het paard is het laatste dier wat centraal staat in deze actie en zal nog lopen t/m maart 2023. Global Spirit vrijwilligerswerk met dieren in het buitenland biedt een uniek paardenproject aan in Zuid-Afrika.

Het paardenproject in Zuid-Afrika

Het vrijwilligersproject paarden in Zuid-Afrika bestaat al sinds 1988 met als hoofddoel het redden en rehabiliteren van mishandelde of verwaarloosde paarden. Daarnaast kunnen veel oudere paarden genieten van hun oude dag op het project. Op het project vind je verschillende paardenrassen; van Friezen en Percherons tot echte Boerperde (een Zuid-Afrikaans ras). Naast de paarden biedt het project ook een thuis aan andere dieren zoals honden, katten en kippen. De dieren worden enorm goed verzorgd en hebben maar liefst 236 hectare grond tot hun beschikking. In totaal bestaat de staf uit 3 enthousiaste personen die nauw samenwerken met de vrijwilligers. De taal die gesproken wordt op het project is Engels. 

De werkzaamheden die je uit zult voeren bestaan onder andere uit het voeren van de paarden, de paarden checken op gezondheid, algemene verzorging en het begeleiden / ondersteunen van paardentochten. Het project organiseert vaak mooie strandritten, een unieke ervaring om nooit te vergeten. Daarnaast heb je voldoende vrije tijd om zelf de omgeving te ontdekken en dingen te ondernemen. Voor meer informatie kun je terecht op de pagina van het project zelf en je kunt uiteraard altijd een berichtje sturen!

Dus ben jij een echte paardenliefhebber en wil je graag naar Zuid-Afrika? Dan is ons paardenproject de perfecte match voor jou. Boek nu een vrijwilligersproject en krijg een ‘Assembli DIY paardenhoofd’ cadeau. Daarnaast gaat er per verkocht paardenhoofd €1-, naar bovenstaand project.

*Je kunt zelf kiezen of je de hoorn op het hoofd doet, zo ja, dan heb je een leuke unicorn 🙂