Veel gestelde vragen

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Moet ik aan voorwaarden voldoen voor deelname?
Heb ik kennis of een opleiding nodig voor deelname?
Kan ik op een project stage lopen voor mijn studie?
Waarom moet ik betalen voor deelname?
Hoe komen de projectprijzen voor deelname tot stand?
Wanneer moet ik betalen?
Wanneer moet ik betalen?
Zijn er nog bijkomende kosten?
Moet ik een verzekering afsluiten?
Wat zijn de kosten van een reis – en annuleringsverzekering?
Wat zijn de kosten mocht ik moeten annuleren?
Wanneer kan ik het beste boeken?
Wanneer kan ik op een project komen?
Hoe kom ik bij een project?
Is het veilig om op een project te werken?
Kan ik ook vegetarisch eten?
Ik heb een andere vraag.

1. Moet ik aan voorwaarden voldoen voor deelname?
De meeste projecten vereisen voor deelname:
– minimum leeftijd van 18 jaar
– een goede conditie hebben
– in het Engels kunnen communiceren
– eventuele vaccinaties
Voor de exacte projectvereisten voor deelname verwijzen we je naar de projectomschrijving van ieder project.

2. Heb ik kennis of een opleiding nodig voor deelname?
Er is geen kennis of een speciale opleiding nodig om aan een project deel te nemen. Je zal bij aankomst op het project vaak een introductie en/of training krijgen, waarbij je ter plaatse alles zal leren wat je moet weten tijdens je deelname aan het project. Ook wordt je tijdens je deelname dor de projectstaf begeleidt bij bepaalde werkzaamheden. Als je toch relevante kennis, studie of ervaring e.d. hebt, dan wordt daar vaak wel rekening mee gehouden. Je kunt dit aangeven bij je boeking op het inschrijfformulier.

3. Kan ik op een project stage lopen voor mijn studie?
Op sommige projecten is het mogelijk om onderzoek te doen en/of stage te lopen. Voor meer informatie neem contact op via info@globalspirit.nl.

4. Waarom moet ik betalen voor deelname?
Vrijwilligers zijn van levensbelang voor vele projecten. Zonder hulp en inzet van deze vrijwilligers zouden sommige projecten niet eens meer kunnen bestaan. Zij krijgen door deze hulp niet alleen de mankracht die ze vaak nodig hebben, maar ze worden ook financieel gesteund. Door dit geld kunnen deze projecten blijven draaien en is er af en toe een mogelijkheid om iets extra’s te doen, aan te schaffen of te vervangen. Denk bijvoorbeeld maar aan het bouwen van nieuwe kooien. De vrijwilliger daarentegen krijgt op deze manier de mogelijkheid om met wilde dieren te werken en met de natuur bezig te zijn. Een unieke ervaring die je nooit meer zal vergeten. Daarbij kom je vaak ook op plaatsen, waar je als ‘normale’ toerist vaak niet zal, of zelfs niet kan komen. Buiten de mogelijkheid om op een project te komen werken, zit er, afhankelijk van welk project je kiest, natuurlijk ook nog je accommodatie, maaltijden, je training en begeleiding en administratiekosten, e.d. inbegrepen. (Wat werkelijk is inbegrepen kan je vinden in de uitgebreide informatie per project).

5. Hoe komen de projectprijzen voor deelname tot stand?
De prijzen voor deelname worden in eerste instantie vastgesteld door de projecten zelf. Zij weten precies wat nodig is voor het project en wat extra zaken kosten. Hierna kijkt Global Spirit wat de kosten zijn voor verdere ontwikkeling van het programma en het aanbod, mede de kosten van de promotie in verschillende landen voor de projecten. Dit beide zorgt voor de uiteindelijke prijzen.

6. Waarom is het ene project duurder dan het andere?
Het ene project is vaak duurder dan het andere, dit komt doordat de goedkopere projecten voornamelijk mankracht nodig hebben, en bij duurdere projecten ligt de nadruk op de financiële ondersteuning.

7. Wanneer moet ik betalen?
Aanbetaling: Bij het tot stand komen van je boeking moet er een aanbetaling worden gedaan, die 35 % van de totale reissom bedraagt en die tenminste € 100,00 per reiziger bedraagt.
Betaling van de rest van de reissom: De rest van de reissom moet uiterlijk 6 weken vóór vertrek ontvangen zijn. Mocht de boeking tot stand komen binnen 6 weken voor vertrek, dan zal per direct de totale reissom moeten worden voldaan.

Let op: voor de volgende projecten gelden afwijkende betalingsvoorwaarden:
Zeeschildpadden in Griekenland (GS06ZSGR): Bij dit project wordt geen aanbetaling gedaan, maar moet de volledige reissom bij de totstandkoming van je boeking per direct aan Global Spirit worden voldaan.
Project dolfijnen in Griekenland: Er wordt geen aanbetaling gedaan, maar moet de volledige reissom bij de totstandkoming van je boeking per direct aan Global Spirit worden voldaan.
Project walvissen en dolfijnen in Italië (GS24WDIT): Er wordt geen aanbetaling gedaan, maar moet de volledige reissom bij de totstandkoming van je boeking per direct aan Global Spirit worden voldaan.
Project Adriatische dolfijnen in Kroatië (GS07ADHR): Er wordt geen aanbetaling gedaan, maar moet de volledige reissom bij de totstandkoming van je boeking per direct aan Global Spirit worden voldaan.
Marine Adventure inclusief walvissen en dolfijnen in Zuid-Afrika (GS21MAZA): Bij het tot stand komen van je boeking moet er een aanbetaling worden gedaan, die 50 % van de totale reissom bedraagt. De rest van de reissom moet uiterlijk 8 weken vóór vertrek ontvangen zijn. Mocht de boeking tot stand komen binnen 8 weken voor vertrek, dan zal per direct de totale reissom moeten worden voldaan.
Aziatische olifanten in Thailand (GS03AOTH): Bij dit project wordt geen aanbetaling gedaan, maar moet de volledige reissom bij de totstandkoming van je boeking per direct aan Global Spirit worden voldaan.

8. Zijn er nog bijkomende kosten?
Buiten je deelnamekosten zijn er nog bijkomende kosten, zoals de kosten voor je reis (internationale vlucht), eventueel verder transport wat nodig is om bij het project te komen en verzekeringen (reisverzekering is verplicht en annuleringsverzekering wordt aangeraden). Verder nog persoonlijk uitgaven, zoals het ondernemen van excursies, telefoon- , en internetkosten, souvenirs, etc.

9. Moet ik een verzekering afsluiten?
Je moet voor deelname aan een project een reisverzekering (dekkend voor de ongevallen-, extra medische- en repatriërende kosten) afsluiten. Deze verzekering is verplicht voor alle deelnemers. Het afsluiten van een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden. Door een annuleringsverzekering af te sluiten, kom je in aanmerking voor restitutie van de annuleringskosten, mits geannuleerd wordt conform de annuleringsvoorwaarden van deze verzekering (welke zijn op te vragen bij Global Spirit). Global Spirit biedt deze verzekeringen aan. Mocht je één of beide verzekeringen willen afsluiten, dan kun je dit bij de boeking aangeven op het inschrijfformulier. Indien je al elders over afgesloten verzekeringen beschikt of deze ergens anders wilt afsluiten, dan dien je een kopie van deze verzekeringspolis naar ons toe te zenden. Global Spirit is niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor kosten die met een verzekering gedekt hadden kunnen worden.

10. Wat zijn de kosten van een reis- en annuleringsverzekering?
De kosten en de uitleg van een annulering – en reisverzekering kun je vinden op deze site bij ieder boekingsformulier onder de INFO knop bij verzekeringen.

11. Wat zijn de kosten mocht ik moeten annuleren?
Bij annulering vanaf de totstandkoming van de boeking tot de 42e dag vóór de dag van vertrek: de aanbetaling van 35% van de reissom en die tenminste € 100,00 per reiziger bedraagt. Bij annulering vanaf de 42e dag (inclusief) tot de 28e dag vóór de dag van vertrek: 50% van de reissom. Bij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 14e dag vóór de dag van vertrek: 75% van de reissom. Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) vóór de dag van vertrek en later:
de volle reissom. De projectorganisaties zijn niet alleen afhankelijk van een financiële bijdrage, maar houden ook erg veel rekening met jouw komst. Let op: voor de volgende projecten gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden:
Zeeschildpadden in Griekenland: Bij annulering vanaf de totstandkoming van de boeking tot vóór de dag van vertrek en later: de volle reissom.
Project dolfijnen in Griekenland: Bij annulering vanaf de totstandkoming van de boeking tot de 30e dag vóór de dag van vertrek: 20% van de reissom. Bij annulering vanaf de 30e dag (inclusief) vóór de dag van vertrek en later: de volle reissom.
Project walvissen en dolfijnen in Italië: Bij annulering vanaf de totstandkoming van de boeking tot de 30e dag vóór de dag van vertrek: 20% van de reissom. Bij annulering vanaf de 30e dag (inclusief) vóór de dag van vertrek en later: de volle reissom.
Adriatische dolfijnen in Kroatië: Bij annulering vanaf de totstandkoming van de boeking tot de 30e dag vóór de dag van vertrek: 20% van de reissom. Bij annulering vanaf de 30e dag (inclusief) vóór de dag van vertrek en later: de volle reissom.
Marine Adventure inclusief walvissen en dolfijnen in Zuid-Afrika: Bij annulering vanaf de totstandkoming van de boeking tot de 30e dag vóór de dag van vertrek: de aanbetaling van 50% van de reissom. Bij annulering vanaf de 30e dag (inclusief) vóór de dag van vertrek en later: de volle reissom.

12. Wanneer kan ik het beste boeken?
Sommige projecten hebben maar plaats voor een klein aantal deelnemers tegelijkertijd, hierdoor kan een project dus snel volgeboekt zijn. Ook moet je rekening houden met het feit dat je voor sommige projecten verplicht inentingen nodig hebt, of dat je een visum moet regelen bij een vaak erg drukke ambassade. Het is daarom aan te raden om zo vroeg mogelijk te boeken. Wij adviseren je niet alleen om op tijd te boeken betreft het beperkte aantal plaatsen op de projecten e.d., maar ook omdat vaak de stoelen bij vliegtuigmaatschappijen, zeker de goedkopere, snel zijn volgeboekt.

13. Wanneer kan ik op een project komen?
Bij de meeste projecten kan je het gehele jaar door terecht. Je mag dan zelf een aankomst – en vertrek datum kiezen. Wel is er vaak een minimale verblijfsduur vereist. Sommige projecten hebben wel vaste aankomst – en vertrekdata vastgesteld. (Vaak doordat deze projecten maar in een bepaald seizoen draaien). Wat voor welk project geldt kan je terugvinden in de projectbeschrijvingen.

14. Hoe kom ik bij een project?
Je reist op eigen gelegenheid naar een project.
Vlucht(en): Je kunt de vlucht(en) naar het desbetreffende land zelf regelen. Mocht je dit nu niet zelf willen en/of kunnen regelen, dan zal Global Spirit je hier graag bij van dienst zijn. (Het kan zijn dat je aan een project wilt deelnemen als onderdeel van een langere reis. Dan hoeven je vluchten natuurlijk niet aan te sluiten op de data van deelname.)
Aanvullende vlucht, trein en/of bus: Vanuit het desbetreffende land reis je verder naar het project, bijvoorbeeld per vliegtuig, trein en/of bus. De vlucht kan Global Spirit ook voor je uitzoeken mocht je dit willen. Bus en/of trein regel je zelf. Als je bent aangekomen op het vliegveld, dan wel bus – of treinstation op locatie, zal je, in de meeste gevallen en indien je de aankomst details op tijd aan ons hebt doorgegeven, door iemand van de project staf worden opgewacht, die je naar het project zal brengen. Reisinformatie zal na je boeking worden verstrekt.

15. Is het veilig om op een project te werken?
De projecten die wij aanbieden werken vaak met wilde dieren. Dit brengt zeker een risico met zich mee en hoewel de kans dat je eventueel gebeten wordt of misschien een ziekte oploopt uiterst klein is, is dit niet volledig uit te sluiten. De dieren kunnen zich misschien lief en tam gedragen maar dit kan plotseling omslaan, want het zijn en blijven wilde dieren. Luister goed naar de uitleg van de project staf en houdt je aan de regels, dan is de kans des te kleiner dat er iets gebeurd. Sluit ook een volledige reisverzekering af en haal de aanbevolen vaccinaties.

16. Kan ik ook vegetarisch eten?
Op sommige projecten zijn de maaltijden inbegrepen. Vegetarische maaltijden zijn dan op verzoek te verkrijgen. Mocht je vegetariër zijn dan kan je dit bij je boeking aangeven op het inschrijfformulier.

17. Ik heb een andere vraag.