Na elk projectbezoek vragen we deelnemers hun feedback te geven over o.a. het project, de werkzaamheden en Global Spirit. Hieronder kun je deze recensies lezen.

Prachtige strandritten

Ik ben naar Zuid-Afrika geweest om hier paarden te verzorgen. Wij gaven ze drie keer per dag eten en tussendoor verzorgden wij de paarden. Daarnaast reed ik mee op de prachtige strandritten en soms reden we ook op de boerderij met de paarden die niet mee kunnen op de strandritten. In de avond gingen wij af en toe naar een lokale bar waardoor ik ook de lokale mensen en vrienden van de gezellige grote familie ontmoet heb. Ik ben de familie ook ontzettend dankbaar voor de goede zorg en alle energie die zij in mij gestoken hebben. Binnen zes weken heb ik een goede band met de paarden en deze mensen kunnen opbouwen en daar ben ik erg blij mee.

Ilona

Nieuwe, unieke en leuke ervaring opgedaan

Ik heb ervoor gekozen mijn zomervakantie eens totaal anders in te delen, en heb mij aangemeld bij het project ‘Adr. dolfijnen in Kroatië’ via Global Spirit. De communicatie via deze organisatie heb ik als erg positief ervaren. Ook ter plaatse enthousiaste onderzoekers. En dan het belangrijkste is dat we zeer veel dolfijnen hebben gezien, de ene keer een groep van 4 maar de andere keer wel van 30/40 dolfijnen! Ook verschillende ‘newborns‘ kunnen spotten en veel geleerd over dolfijnen in hun natuurlijke habitat en de invloed die mensen hierop hebben. Kortom, ik heb een nieuwe, unieke en leuke ervaring opgedaan deze zomer en raad het je zeker aan om ook te doen! 

Stacey

Unieke ervaring en prachtig land

Bij onze aankomst in Zuid Afrika werden we met open armen ontvangen. Ons takenpakket op het project bestond uit het observeren en de verzorging van de pinguïns; 2x per dag voederen, nodige medicatie toedienen en ook mochten we ze dagelijks laten zwemmen in het binnenbad en nog een heleboel andere taken. Ik heb tijdens mijn verblijf enorm veel opgestoken over pinguïns, andere zeevogels en over de fauna en flora van Zuid Afrika in het algemeen. Mede dankzij de staf van voor wie geen vraag teveel was. Naast het vrijwilligerswerk, wat een unieke ervaring is, is Zuid Afrika ook een prachtig land qua natuur en geweldige mensen!

Ines

Koffer vol mooie herinneringen

Wat een geweldige ervaring! Werken met schitterende dieren en inspirerende mensen in een prachtig land. Met dit project heb ik Indonesië op een bijzondere manier leren kennen. Ik heb het gevoel gehad echt wat bij te dragen in deze organisatie en heb na 2 weken met pijn in mijn hart, maar met een koffer vol mooie herinneringen afscheid genomen. Ik zal Jaki, een baby gibbon, het meest missen. Wat was het fantastisch om met hem te kunnen werken en hem kleine stapjes vooruit te zien gaan, nadat hij veel te vroeg is weggehaald bij zijn moeder om als huisdier te dienen. Ik hoop ooit nog eens terug te keren!

Saartje

Enorm naar mijn zin gehad

Heb een geweldige maand gehad in Portugal!! Een vormende ervaring, zowel persoonlijk als professioneel. Heel veel geleerd op allerlei gebieden! Blij om weer thuis te zijn, en blij om straks iedereen weer te zien. Maar het ‘normale leventje’ mag me gespaard blijven. Enorm naar m’n zin gehad daar en mis het nu al. Het uitzicht, Lissabon, de mensen en vooral de wolven!!

Arthur

Ik had nog veel langer willen blijven

Ik heb via Global Spirit deelgenomen aan het project Colobus apen in Kenia. Aangekomen werd ik ontzettend vriendelijk ontvangen door de projectleiders. Het was leuk werk en gezellig met andere vrijwilligers. Geweldig is dat ik ook voor een wees aapje heb mogen zorgen (wat betekent 24/7 samen zijn!). Het mooiste is dat bij dit project deze opgevangen wees aapjes in groepen uiteindelijk weer vrij gelaten worden. De gedachte dat ze over een paar jaar gewoon in het wild leven is geweldig! In mijn vrije tijd genoten van het mooie strand en ik ben ook nog op safari gegaan. Het was echt een unieke ervaring en is voorbij gevlogen. Ik had nog veel langer willen blijven!

Sharon

Indrukwekkend om te zien!

Het was een geweldige ervaring die ik beleefd heb in Costa Rica. Voor 3 weken heb ik geholpen bij het beschermen van zeeschildpadden. In de avond en ’s nachts gingen we met een gids het strand op om schildpadden te zoeken die aan land komen om hun eieren te leggen. De eerste nacht kwamen we al een reusachtige lederschildpad tegen van ruim 1,5 meter lang, dat was zo indrukwekkend! Overdag kon je helpen in de ‘hatchery’ en tijdens mijn tijd daar zijn er ongeveer 100 kleintjes uit hun ei gekropen en dat was geweldig om te zien! Er was ook tijd om te relaxen, boot- en jungle tochten te maken waarbij ik veel dieren heb gespot.

Maaike

Een verrijkende levenservaring

Allereerst bedankt dat ik deel mocht zijn van het team. Ik heb echt genoten van de boottochten, het zien van zoveel walvissen, dolfijnen, haaien, zeehonden en vogels was overweldigend! De wekelijkse uitstapjes naar de school waren waardevol, ik vond het leuk om mee te helpen (zelfs met mijn slechte Engels) en de dankbaarheid van de kinderen was duidelijk te merken en dat voelde geweldig!! Ook het aanplanten van bomen, werken met vogels en de metingen waren erg mooi. Ik ben erg blij dat ik op zoveel verschillende manieren heb kunnen bijdragen aan het project. Het was een verrijkende levenservaring! Ik hoop snel nog eens terug te keren!

Bart

Gewekt door gibbon gezang

Na weken van hard werken in Nederland en vervolgens een paar chaotische dagen in Bangkok kwam ik op het project in een groen paradijsje terecht. Het is hier heerlijk om even bij te komen. De werkzaamheden zijn goed te doen. Er is veel vrije tijd om te ontspannen in de hangmat bij het vrijwilligershuis. Ik had het getroffen met een leuke groep vrijwilligers. De dagen zijn voorbij gevlogen. De eerste ochtend was het wennen, maar daarna vond ik het voornamelijk leuk om gewekt te worden door het gezang van de gibbons. Als je dat eenmaal hebt gehoord vergeet je het nooit meer. Het was ook erg leuk om de gibbons steeds meer te leren kennen en hun te observeren in de vrije uurtjes. Je houdt je voornamelijk bezig met het eten bereiden van de gibbons. Kilo’s groenten en fruit heb ik gesneden. En vervolgens natuurlijk het voeren. Tussendoor maak je nog een rondje om te vegen bij de kooien. ’s Avonds wordt er gezamenlijk gegeten en is er veel ruimte om vragen te stellen over de gibbons. De eigenaresse vertelt graag en heeft veel kennis.

Karin