Deelnemers zijn niet verplicht om een annuleringsverzekering af te sluiten. Toch adviseren wij je dit zeker wel te doen, ook bij “last minute” boekingen. Er kan namelijk zomaar iets gebeuren waardoor je genoodzaakt bent je reis uit te stellen of zelfs te annuleren. Wij als bemiddelingsorganisatie brengen hiervoor dan kosten in rekening. De kortlopende annuleringsverzekering van A.S.R. kan deze kosten, mits er een geldige reden voor is, vergoeden.

Je kunt de kortlopende annuleringsverzekering volledig aanpassen aan je wensen. Kies voor een standaard annuleringsverzekering of een allrisk annuleringsverzekering. Beide gelden voor vertrek én tijdens je vakantie. Je bent daarmee beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. Let op: je kunt alleen een beroep doen op je kortlopende annuleringsverzekering bij onvoorziene gebeurtenissen. Is een gebeurtenis of situatie vóór het afsluiten van de annuleringsverzekering al bekend? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.

Premie:
De premie bedraagt 5,5% van de reissom.

Toeslag:
De poliskosten bedragen € 4,24.
Over de premie en poliskosten is ca. 21% assurantiebelasting verschuldigd.

Prijzen en assurantiebelasting zijn onderhevig zijn aan (wettelijke) wijzigingen.

Tegelijk afsluiten:
De annuleringsverzekering kan je het beste tegelijk afsluiten met het boeken van je reis. Als je daarmee 7 dagen of langer wacht, zijn de gevolgen van gebeurtenissen i.v.m. bestaande ziekten, afwijkingen of aandoeningen van de verzekering uitgesloten. Het is dus een hele zorg minder, wanneer je de annuleringsverzekering direct bij de boeking afsluit.

Extra’s:
Ook is het mogelijk om een allrisk annuleringsverzekering af te sluiten. Als je kiest voor deze verzekering, dan bepaal je zelf of je de reis annuleert of eerder naar huis terugkeert. Doe je dat om een in de polisvoorwaarden genoemde standaard reden? Dan krijgt je 100% vergoed. Doe je dat om een andere reden? Bijvoorbeeld omdat je beste vriend(in) ernstig ziek is geworden, of als je toch die nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen? Dan krijgt je 75% van de annuleringskosten of afbrekingsvergoeding uitgekeerd. Let op: je hebt geen recht op een uitkering als je de reis wilt annuleren of vervroegd wilt afbreken omdat bijvoorbeeld:
– je geen zin meer hebt;
– de weersomstandigheden niet goed zijn (bijvoorbeeld te veel regen of te weinig zon);
– de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is;
– er zich een calamiteit voordoet die het Calamiteitenfonds vergoedt.

Mocht je de allrisk annulering willen afsluiten, geeft dit dan aub aan op het boekingsformulier onder de ‘eventuele of aanvullende opmerkingen’.

Voor de exacte polisvoorwaarden en meer uitgebreide informatie betreft deze annuleringsverzekering verwijzen wij je naar: A.S.R.