Thailand is het geboorteland van de vier meest voorkomende gibbons, waarvan de meest uitgespreide soort de Wit hand gibbon (Hylobates lar) is. Wit hand Gibbons zijn kleine, monogame, territoriale mensapen die leven in de hoge boomtoppen in het laaggelegen regenwoud in Zuid -Oost Azië. Wit hand gibbons worden kort voor zonsopgang actief en begroeten de dag met een luid gezang. Deze territoriale roep is uniek en wordt over de hele dag door steeds herhaald. Ze slingeren zich aan hun armen van tak naar tak, een efficiënte wijze van voortbeweging die ‘brachiatie’ of ook wel ‘armslingerbeweging’ wordt genoemd.

Project

Vrijwilligerswerk met Wit hand gibbons in Thailand; Het project is in 1992 opgericht. Het doel van dit project is om de gibbons, die uit gevangenschap komen, te rehabiliteren en streeft erna het regenwoud weer bewoonbaar te maken in een gebied waar deze dieren eerder leefden voordat ze tot bijna uitsterving werden gestroopt. Bovendien probeert het project problemen voor in de toekomst te voorkomen door voorlichting te geven aan de lokale bevolking en de toeristen. Ze observeren ook de vrijgelaten gibbons en verzamelen gegevens om beter te begrijpen hoe deze gibbons zich gedragen nu ze terug zijn in het wild. Dit betekent ook dat ze een betere grip krijgen op de vrijgelaten gibbons en dat ze, de gibbons die nog op het project verblijven, in de toekomst nog efficiënter kunnen rehabiliteren.

Op het project werken een aantal vaste Thaise medewerkers. Het is een jong en enthousiast team dat het leuk vindt om met vrijwilligers uit de hele wereld samen te werken. De voertaal op dit project is Engels (en Thai).

Het project is deels gelegen in het dorp en deels gelegen in het 5 minuten verder gelegen regenwoud in het zuiden van Thailand. Ondanks dat het project in het niet-toeristisch gedeelte van het schiereiland ligt, zijn er in de omgeving genoeg excursiemogelijkheden, zoals bijvoorbeeld bezoek aan de prachtige Phi Phi eilanden en kanoën in het mangrove gebied. Bezoek aan één van de mooie stranden is ook zeker de moeite waard en ligt op zo’n 20 minuten rijden van het project.

Je reist op eigen gelegenheid naar het project in Thailand. Gedetailleerde reisinformatie zal na je boeking worden verstrekt.

Het vrijwilligerswerk met apen is gevarieerd en zal na een introductieprogramma plaatsvinden op verschillende afdelingen.

Er zijn 2 programma’s mogelijk:

Programma 1: verblijf van 2 weken (deelname als eerste indruk en ervaring)

Je taken kunnen bijvoorbeeld zijn:

– De project medewerkers en lange termijn vrijwilligers helpen bij het Release Preparation.
– Meehelpen aan renovatie en onderhoud van de dieren verblijven
– Meehelpen en informeren van bezoekers bij het Educatie Centrum, educatie op scholen en meehelpen met het maken en uitdelen van folders, etc.

Opmerking: als tweeweekse vrijwilliger zal je niet worden betrokken bij de dagelijkse verzorging van de dieren.

Je werkt 6 dagen per week (ongeveer 8 uur per dag) en bent 1 dag vrij.

Programma 2: verblijf van minimaal 4 weken

Je taken kunnen bijvoorbeeld zijn:
– Het voorbereiden en klaarmaken van het voedsel voor de gibbons.
– Voederen van de gibbons (2 maal per dag) + water verversen.
– Schoonmaken van o.a. de verblijven, waterhouders en voederbakken.
– Helpen met het bouwen van nieuwe verblijven, onderhoud en verrijking van onderdelen in de verblijven.
– Assisteren van het ‘gibbon release & research’ team.
– Observaties uitvoeren.
– Het informatie centrum bemannen en de bezoekers informeren betreffende het project en de gibbons.
– Meehelpen met verschillende educatie voorlichtingen en campagnes voor toeristen, scholen.

Je werkt 6 dagen per week (ongeveer 8 uur per dag) en bent 1 dag vrij.

Je verblijft in een leuke, maar eenvoudige bungalow in een dorp vlakbij het regenwoud. Meestal deel je de slaapkamer met een andere vrijwilliger (vaak Stapelbedden). Er zijn gemeenschappelijke faciliteiten aanwezig zoals badkamer, keuken, woonkamer/eetruimte, televisieruimte, computerruimte en terras.

Als vrijwilliger moet je aan de volgende punten voldoen:

  • Minimum leeftijd van 18 jaar.
  • Goede conditie hebben en in het Engels kunnen communiceren.
  • Gevaccineerd zijn tegen DTP, hepatitis A en B. (voor eventuele overige vaccinaties en/of informatie adviseren we je contact op te nemen met de plaatselijke GGD of het havenziekenhuis in Rotterdam).

Werken op het project is het gehele jaar door mogelijk. Je mag zelf een aankomstdatum kiezen. Minimaal verblijf van 2 weken (programma 1: eerste indruk en ervaring) of minimaal 4 weken (programma 2: type A 4-7 weken, type B 8-13 weken, type C 16-26 weken).

Periode Prijs per persoon
Programma 1
2 weken
€ 745,00
Programma 2
Type A: 4-7 weken
€ 1.155,00
Programma 2
Type B: 8-13 weken
€ 1.015,00
Programma 2
Type C: 16-26 weken
€ 1.015,00

Het project wil lange termijn deelname stimuleren. (Indien je deelname van 16-26 weken volbrengt, krijg je na deelname 15.000,00 Thai Baht terug van het project).

De prijs is inclusief:

  • Accommodatie (+ water, thee, koffie)
  • T-shirt
  • Donatie aan het project
  • Training en begeleiding
  • Wifi

Prijzen zijn geldig voor de genoemde periodes in het jaar 2018.

BOEK DIT PROJECT