Afrika heeft een grote diversiteit aan dieren en ecosystemen, maar veel hiervan is vernietigd door menselijke activiteiten. Jagen en stropen hebben een grote rol gespeeld van het inkrimpen van talloze dieren. De enige reden waarom sommige dieren vandaag de dag nog leven is omdat ze worden beschermt in privé en nationale parken.

Dit project is een opvangcentrum voor diverse (wees)dieren waaronder katachtigen, duikers, verschillende eekhoorns en Galago’s, struisvogels, uilen, mangoesten, capabari’s, bush babies, apen en nog veel meer dieren.

Project

Vrijwilligerswerk met dieren en kinderen in Zuid-Afrika; Het doel van het project is om zorg voor- en behoud van de dieren en hun omgeving te creëren. Om dit te verwezenlijken, geeft het project les aan lokale kansarme kinderen over de natuur en welke rol wij kunnen spelen in het behoud ervan. 8 kinderen krijgen elke week de kans om 5 dagen in het kamp te spenderen. Ze worden op maandagochtend opgehaald en op vrijdagmiddag weer bij hun school afgezet. De kinderen zitten in de achtste klas en hebben vaak tot wel 60 klasgenoten. Het project doet z’n best om het curriculum van de school aan te vullen met belangrijke vakken zoals respect, het klimaat, recycleren en zelfs veilige seks. De dieren in het opvangcentrum dienen ook als basis voor het aanwakkeren van een passie in de kinderen. Desondanks dat heel wat van de dieren hier een groot deel van Zuid-Afrika uitmaken, hebben de meeste kinderen ze nog nooit gezien. Ze zijn bang en weten niet veel over de dieren. Het project leert de kinderen inzien hoe belangrijk de dieren en hun omgeving zijn zodat deze kinderen er in de toekomst zorg voor zullen dragen.

De project staf bestaat uit een permanente staf. De staf is erg enthousiast en vindt het leuk om internationale vrijwilligers te begeleiden en met hen samen te werken. De voertaal op dit project is Engels.

Het project ligt in een schitterend gebied in het Noordoosten van Zuid-Afrika. Het ligt in een dieren reservaat wat 700 hectare aan ongerepte natuur omvat, en een thuis geeft aan verschillende natuurlijk wilde dieren. In je vrije tijd is er veel te zien en zijn er mooie natuurreservaten te bezoeken en game drives te maken.

Je reist op eigen gelegenheid naar het project in Zuid-Afrika. Gedetailleerde reisinformatie zal na je boeking worden verstrekt.

Het vrijwilligerswerk met dieren en kinderen is gevarieerd en er is geen ervaring vereist. Je taken zullen o.a. bestaan uit:

 • Het actief deelnemen aan het programma om de kinderen van alles bij te brengen over dieren, natuur en basis educatie
 • Andere activiteiten met kinderen zoals team-building, thinking games, rollen spellen en constructie projecten
 • De kinderen begeleiden en zelf helpen bij de dagelijkse verzorging van de dieren, zoals:
  – Het schoonmaken en desinfecteren van de dieren verblijven en territoria
  – De dieren voorzien van vers voedsel en drinkwater
  – De gezondheid en conditie van de dieren controleren
  – Veel dieren vereisen extra verzorging (zoals het geven van de fles) en soms kan het dus zijn dat je hiervoor ook gedurende de nacht moet werken
 • Meehelpen aan renovatie, bouwen en onderhoud zoals:
  – Het renoveren van de dieren verblijven
  – Het bouwen van nieuwe dieren verblijven en kampen
  – Renovatie van de accommodatie
  – Schilderwerk
  – Algemene constructies en reparaties

Je werkt 5 dagen per week. Op vrijdag middag en zaterdag en zondag ben je vrij om te relaxen bij het zwembad of de prachtige omgeving te verkennen. Elke zaterdag wordt er een bezoek aan de stad georganiseerd.

Vrijwilligers worden ondergebracht in een leuke chalet. Normaal gesproken deel je de slaapkamer met andere vrijwilligers. De chalets hebben een en-suite badkamer met douche en toilet. Ook is er eet/zit gedeelte en is er de mogelijkheid om te relaxen in het zwembad.

Als vrijwilliger moet je aan de volgende punten voldoen:

 • Minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar, of minimaal 16 jaar en begeleidt door een ouder/verzorger
 • Een passie hebben voor dieren en in het Engels kunnen communiceren

Vrijwilligers zijn het gehele jaar door welkom op het project project (m.u.v. half december – half januari). Start elke zaterdag. Minimum deelname van 1 week en maximum 12 weken.

Dit project is eventueel ook goed te combineren met het project Verschillende apen in Zuid-Afrika.

Periode Prijs per persoon
1 week
€ 635,-
2 weken
€ 1090,-
3 weken
€ 1.590,-
4 weken
€ 1.790,-
Iedere extra week
€ 300,-
 
 
 
 
 
De prijzen zijn inclusief:

 • Informatie en assistentie voor vertrek
 • Indien gewenst, offerte vliegtickets / reismogelijkheden (de meest geschikte vluchtopties op een rijtje)
 • Airport transfer naar het project (alleen op zaterdag)
 • Accommodatie (inclusief beddengoed en handdoeken)
 • 3 maaltijden per dag, thee, koffie, sap
 • Was service (dagelijks)
 • Elke week een trip naar de stad
 • Wifi
 • Donatie aan het project
 • Training en begeleiding
 • Programma- en administratie kosten
 • En uiteraard een onvergetelijke ervaring!

Prijzen zijn geldig voor de genoemde periodes in het jaar 2022.

BOEK DIT PROJECT