Dit project vangt verschillende roofvogels op waaronder de Brahmaanse wouw/ Brahminy kite (Haliastur indus) en de Witte buik Zee Arend / White Bellied Sea Eagle (Haliaaetus leucogaster).

Door de karakteristieke witte kop en borst en de kastanjebruine rug, vleugels en staart is de Brahmaanse wouw goed te onderscheiden van andere roofvogels. Deze roofvogel leeft voornamelijk in kustgebieden in oostelijk Azië en Oceanië. Mangrovebossen, havens en stranden vormen de belangrijkste habitats. De Brahmaanse wouw eet aas, maar is voornamelijk een viseter. De witbuik zee Arend is een kenmerkende vogel. Een volwassen vogel heeft een witte kop, borst en staart en heeft een donker grijze rug en vleugels, welke mooi afsteken tegen de witte veren. De witbuik zee Arend is een inwoner van India, Sri Lanka tot Zuidoost-Azië naar Australië. Aan de kust jaagt deze arend op vissen, welke ongeveer de helft van zijn dieet is. Naast de roofvogel opvang helpt het project ook aan de bescherming van zeeschildpadden tijdens het zeeschildpadden seizoen (december–mei).

Project

Vrijwilligerswerk met roofvogels in Indonesië; het hoofddoel van dit project is het opvangen van roofvogels en deze te rehabiliteren alsook de bescherming van zeeschildpadden in het zeeschildpadden seizoen. Ook werkt het project aan recycling projecten met de lokale bevolking op een nabij gelegen eiland. Ook houden ze strand schoonmaak acties welke worden georganiseerd samen met de schoolkinderen. Ook wordt er voorlichting aan de schoolkinderen gegeven betreffende natuurbescherming.

Dit project is goed te combineren met het project wildlife (GS37WLID) en/of project orang-oetans en wildlife (GS31OUID).

De leiding bestaat uit drie stafleden. Twee stafleden zullen de vrijwilligers begeleiden. De voertaal op het project is Engels, maar wat Indonesisch komt ook van pas.

Het project bevindt zich op een tropisch eilandje voor de kust van Jakarta. Tijdens het verblijf op het project worden leuke activiteiten aan vrijwilligers aangeboden zoals snorkelen , een dag meelopen met koraal bescherming activiteiten en leren over verschillende soorten koraal.

Je dient zelf je reis naar Jakarta in Indonesië te regelen. Gedetailleerde reisinformatie ontvang je na je boeking.

Het vrijwilligerswerk met roofvogels(en zeeschildpadden) is gevarieerd en je taken kunnen bijvoorbeeld bestaan uit:

  • Het schoonmaken van de roofvogel verblijven
  • Het verzorgen en voederen van de roofvogels
  • Observeren van de roofvogels voor- en ook na vrijlating
  • Patrouilleren op de stranden naar zeeschildpadden eieren (december – mei) en deze eventueel in veiligheid brengen
  • Het schoonhouden van de stranden
  • Eventueel Engelse les geven aan personeel van het programma

Je werkt 6 dagen per week (ongeveer 6 uur per dag) en bent 1 dag vrij.

Vrijwilligers verblijven in eenvoudige bungalows. De bungalows hebben twee slaapkamers die mogelijk gedeeld moeten worden met andere vrijwilligers.

Als vrijwilliger moet je aan de volgende punten voldoen:

  • Minimumleeftijd 18 jaar
  • Een passie hebben voor het werken met dieren
  • Van de natuur houden
  • Avontuurlijk zijn ingesteld
  • Indonesisch is niet vereist, maar handig als je voor deelname wat basis woorden leert (de projectstaf spreekt niet tot weinig Engels)
  • Er zijn geen vaccinaties vereist voor dit project, maar we raden je aan je te laten vaccineren voor DTP, tyfus en Hepatitis A (Voor de meest actuele informatie adviseren we je contact op te nemen met de plaatselijke GGD).

Vrijwilligers zijn het hele jaar door welkom. Je mag zelf een aankomst datum bepalen. Minimale deelname van 1 week.

Helaas is deelname aan dit project voorlopig voor 2020 niet mogelijk.

Helaas is deelname aan dit project voorlopig voor 2020niet mogelijk.

Alternatieve projecten in Indonesië:
Project wildlife in Indonesië (GS37WLID)
Project orang-oetans en wildlife in Indonesië (GS31OUID)

Alternatief project met vogels:
Project Pinguïns in Zuid-Afrika (GS34PIZA)

Alles wat je moet weten voordat je dit project boekt:
Extensive information Project Birds of Prey (PDF)

BOEK DIT PROJECT