Dit project is een opvangcentrum en geeft momenteel een thuis aan ezels, komend van bijvoorbeeld ezel-dealers, ex-werkdieren, gevonden ezels, etc. Ook zorgt het project voor een aantal katten en honden.

Project

Vrijwilligerswerk met ezels in Griekenland. Het project is in 2004 opgericht als opvangcentrum voor voornamelijk oude, zieke en/of gewonde ezels die als werkdieren zijn gebruikt. De meeste ezels die op het project wonen zijn door hun eigenaar gebracht of worden verlaten gevonden.

De doelen van het project zijn: oude ezels een veilig en gelukkig pensioen te geven, de zieke en gewonde ezels te helpen en kans geven op genezing en herstel, het vertrouwen terug te winnen van misbruikte ezels en de verlaten ezels een gevoel van veiligheid te geven.

Het opvangcentrum heeft een ervaren staf. Elke dag zal een iemand van de staf de supervisor zijn voor de vrijwilligers. De staf is enthousiast en werkt graag met vrijwilligers van verschillende nationaliteiten. De taal die hier gesproken wordt is Engels.

De projectlocatie ligt nabij een dorp in het noordwesten van het Griekse eiland Corfu. Het ezelcentrum is gelegen in een mooi gebied en dichtbij prachtige stranden.

Er zijn veel dingen te doen in je vrije tijd. Bijvoorbeeld: ga erop uit om de mooie omgeving te ontdekken of ga ontspannen op de nabij gelegen rots- of zandstranden. Bezoek verschillende plaatsjes zoals Corfu stad. En natuurlijk mogen een bezoek aan Achillion (zomerpaleis van Sissi) en Korrision Lake, waar je verschillende vogelsoorten zoals de flamingo kunt spotten, niet ontbreken.

Je reist op eigen gelegenheid naar het project in Corfu, Griekenland. Gedetailleerde reisinformatie zal na je boeking worden verstrekt.

Het vrijwilligerswerk met ezels is gevarieerd en je taken kunnen bijvoorbeeld bestaan uit:

 • Eten klaarmaken voor de ezels
 • Voederen van de ezels en andere dieren (honden, katten, kippen)
 • Medicatie beheren
 • Stallen en weide schoonmaken en verblijven van andere dieren
 • Het verstrekken van hooi/strooisel en water gedurende de dag
 • Algemene observatie en dagelijkse verzorging zoals borstelen ed
 • Honden uitlaten
 • Bij interesse en/of ervaring mag je ook meehelpen bij klinische werkzaamheden zoals het schoonmaken van wonden, het beheren van gespecialiseerde medicijnen, etc.
 • Vooral in de zomerperiode wordt het project ook druk bezocht door toeristen. Vrijwilligers helpen ook mee om de bezoekers rond te leiden en wat meer te vertellen over de ezels en het opvangcentrum

Je werkt 5 dagen per week, ongeveer 7 uur per dag (soms langer). Je hebt elke week 2 dagen vrij.

Het project heeft helaas geen accommodatie voor vrijwilligers beschikbaar. Vrijwilligers zorgen voor hun eigen accommodatie dichtbij het project. De accommodatie die wordt geadviseerd en door de meeste vrijwilligers wordt geboekt is een pension dat vlakbij het opvangcentrum ligt. Het pension heeft 7 kamers ter beschikking en elke kamer heeft een eigen badkamer. Het pension beschikt ook over een keuken waar je zelf kunt koken en je kunt relaxen aan de bar en het zwembad (open juli – september).

Indien je deze accommodatie wilt boeken of informatie wil over alternatieve accommodatie, geef dit dan aan in je boekingsformulier of stuur een bericht aan info@globalspirit.nl

Als vrijwilliger moet je aan de volgende punten voldoen:

 • Minimum leeftijd van 20 jaar en 18 jaar voor studenten. Tieners vanaf 16 jaar zijn ook welkom samen met een ouder/begeleider
 • In het Engels kunnen communiceren en in teamverband kunnen werken
 • Geïnteresseerd zijn in dierenbescherming en een goede conditie hebben (vooral in de zomerperiode kan het werk fysiek zwaar zijn)
 • Voor eigen bestwil en voor de ezels accepteert het project geen vrijwilligers en studenten die zwanger zijn, lijden aan ernstige mentale en/of fysieke problemen zoals rugklachten, reuma, astma, stof allergieën, etc.

Werken op het project is het hele jaar door mogelijk. Je mag zelf een aankomstdatum bepalen. Minimaal verblijf van 2 weken. Let op: Het project is in mei, juni en september al vaak snel volgeboekt en heeft voornamelijk vrijwilligers nodig in de overige (winter)maanden.

Periode Prijs per persoon
Ongeacht de duur van je verblijf € 150,00
De prijs is inclusief:

 • Informatie en assistentie voor vertrek
 • Indien gewenst, offerte vliegtickets / reismogelijkheden (de meest geschikte vluchtopties op een rijtje)
 • Training en begeleiding ter plaatse
 • Programma- en administratiekosten
 • En, uiteraard een onvergetelijke ervaring!

Prijzen zijn geldig voor de genoemde periodes in het jaar 2023.

Er is accommodatie nabij het project beschikbaar vanaf € 10,00 p.p.p.n. . Voor meer informatie: info@globalspirit.nl.

Alles wat je moet weten voordat je dit project boekt:
Extensive information Project Donkeys in Greece

BOEK DIT PROJECT