Actie
Vrijwilligersproject dolfijnen en walvissen. Heb je al gehoord van de samenwerking van Global Spirit en Assembli? Zo niet, dan verwijzen we je graag door naar ons eerdere blog waar de hele actie beschreven staat.  
Na de succesvolle wolvenperiode is het nu tijd voor een andere diersoort, namelijk de dolfijnen en walvissen! Global Spirit vrijwilligerswerk met dieren in het buitenland biedt maar liefst 4 verschillende projecten aan met deze zeedieren in de hoofdrol.

Het dolfijnen project in Griekenland

Dolfijnen, die voorkomen in de kustwateren van Griekenland, hebben tegenwoordig vaak te maken met aantasting van hun natuurlijke leefomgeving. Hierdoor worden de prachtige zeezoogdieren bedreigd. Ons project in Griekenland werkt aan een lange termijnplan om de dolfijnen te beschermen. De staf op het project bestaat uit onderzoekers en studenten. Met hulp van vrijwilligers worden de dolfijnen in hun natuurlijke leefomgeving geobserveerd en worden er verschillende onderzoeken uitgevoerd om het uitsterven van de dolfijn te voorkomen. De werkzaamheden op dit project bestaan o.a. uit het helpen van de onderzoekers met het verzamelen van gegevens en het observeren van dolfijnen op zee. De meest voorkomende dolfijnsoorten in dit gebied zijn de tuimelaar, de gewone en de gestreepte dolfijn.

Het dolfijnen en walvissen project in Italië

Op ons vrijwilligersproject dolfijnen en walvissen in Italië draag je zowel bij aan het behoud van de dolfijn als van de verschillende walvissoorten die in dit gebied leven. Net als in Griekenland bestaat de staf van het project uit onderzoekers en studenten. Als vrijwilliger help jij met het observeren van de dolfijnen en walvissen en krijg jij de kans om deze prachtige zeedieren in het wild te spotten. Je zult meehelpen met observaties en het verzamelen van gegevens op zee. Je wordt enorm betrokken in het veldwerk, wat echt een unieke ervaring is. Daarnaast woon je lezingen over walvissen en dolfijnen en zal je enorm veel leren over foto-identificatie technieken en algemene ecologie. De meest voorkomende dolfijn- en walvissoorten in dit gebied zijn de gestreepte dolfijn, tuimelaar, graffer dolfijnen, potvis en de gewone vinvis.

Het dolfijnen project in Kroatië

Bij het dolfijnenproject in Kroatië ligt de focus volledig op de tuimelaar. Deze dolfijnsoort is ook de enige die voorkomt in de Adriatische zee. Het doel van het vrijwilligersproject dolfijnen is om de populatie en dynamiek van de tuimelaars goed in kaart te brengen. Bovendien richten ze zich ook op voeding, ecologie en de impact van de mens op het voortbestaan van de tuimelaar. Een internationaal onderzoeksteam (onderzoekers en studenten biologie en ecologie) zullen je van alles leren en je begeleiden tijdens je vrijwilligerswerk. Het werk wat je zult doen is zeer veelzijdig. Je gaat de zee op om dolfijnen te spotten en hun gedrag te observeren, je leert gegevens te analyseren, leidt bezoekers rond in het informatiecentrum en voert akoestische metingen uit om het gedrag onder water te observeren. 

Het dolfijnen en sealife project in Zuid-Afrika

Als laatste kun je deelnemen aan ons vrijwilligersproject in Zuid-Afrika (Marine Adventure). Op dit project wordt onderzoek gedaan naar verschillende zeedieren, maar met name walvissen en dolfijnen. Het project vindt het enorm belangrijk dat er samen met de lokale bevolking gewerkt wordt aan natuurbehoud en dat zij zich daar bewust van worden. Dit gebeurt o.a. door onderzoek en educatie. Wanneer je naar het marine project in Zuid-Afrika gaat combineer je educatie, ontwikkelingswerk, wetenschap en toerisme met het werken met verschillende zeedieren. Een uitgebreide lijst met werkzaamheden vind je hier :-). Veelvoorkomende dolfijnen- en walvissoorten in dit gebied zijn bottlenose dolfijnen, gewone dolfijnen, orka’s en humpback- en bryde’s whales. 

Dus, een heleboel keuze in vrijwilligerswerk met dolfijnen, walvissen en andere zeedieren in het buitenland! Boek nu je favoriete vrijwilligersproject dolfijnen en/of walvissen en zeedieren, draag je steentje bij aan het behoud van en onderzoek naar het leven in zee en krijg een ‘Assembli DIY dolfijn of walvis’ cadeau. Daarnaast gaat er per verkochte dolfijnenkop of walvissenstaart €1-, naar bovenstaande projecten.