Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Hoofdfoto-blog-wolf.webp

Assembli

Ben je al bekend met de ‘dierenprojecten’ van Assembli? Zo niet, dat wordt dan hoog tijd! Assembli is een Nederlands merk dat papieren en kartonnen ‘do it yourself’-projecten ontwikkelt. Deze DIY-projecten worden ook wel animal paper crafts genoemd. Van dierenkoppen van wolven, paarden en dolfijnen, tot kleurrijke vlinders en insecten. Assembli vindt duurzaamheid erg belangrijk. Daarom maken ze alleen gebruik van materialen die FSC gecertificeerd zijn. Zoals ze zelf zeggen ‘’De aarde is ons thuis’’. Altijd geïnspireerd door dieren en natuur. Elk jaar zoeken ze een nieuw flora of fauna project om te steunen. Zo kwamen ze terecht bij ons en onze dierenprojecten. Ze vinden het een mooi idee om de dieren in de opvangcentra, alle onderzoeksprojecten én de hardwerkende mensen op de projecten te ondersteunen. Dierenkoppen die duurzaam én diervriendelijk zijn, zo is de link met Global Spirit natuurlijk snel gelegd. Daarom hebben we besloten om de handen ineen te slaan!

Actie

Elke periode van 2/3 maanden staat in het teken van een ander dier en dus ook een ander project. Er zijn in totaal 4 verschillende dieren gekozen die passen bij de papieren dierenkoppen.

  • Per verkochte dierenkop van Assembli gaat er in de actieperiode €1,- naar het bijbehorende project van Global Spirit. Buiten de actieperiode kun je de promotiecode gebruiken. Op die manier weten we dat je je favoriete dier wilt steunen via deze actie.
  • Wanneer je een vrijwilligersproject boekt bij Global Spirit*, krijg je één van de uitgelichte dierenkoppen gratis. Leuk voor jezelf of geef het cadeau. * Om in aanmerking te komen voor een gratis dierenkop moet je een aanbetaling voor een project hebben voldaan aan Global Spirit en een project hebben geboekt met vertrek datum in 2022 of 2023.

Dieren projecten

De volgende dierenprojecten zullen het komende jaar centraal staan:

  1. Het wolvenproject (Portugal) / actie periode 01 maart – 31 mei ’22
  2. De dolfijnen- en walvissenprojecten (Kroatië, Italië, Griekenland en Zuid-Afrika) 01 juni – 31 augustus ’22
  3. De zeeschildpaddenprojecten (Griekenland, Costa Rica, Kenia en Indonesië) 01 september – 30 november ’22
  4. Het paardenproject (Zuid-Afrika) 01 december ’22 – 31 maart ’23

Het wolvenproject in Portugal

Ons wolvenproject biedt een thuis aan de Iberische wolf, een kleine wolvensoort die alleen in Portugal en Spanje voorkomt. De Iberische wolf wordt helaas met uitsterven bedreigd. De wolven die opgevangen zijn op het project kunnen niet meer terugkeren naar de natuur. Het opvangcentrum zorgt ervoor dat de wolven een zo natuurlijk mogelijk leven kunnen leiden. Zo leven de dieren in een grote, natuurlijke (omheinde) omgeving waarin zij vrij rond kunnen lopen. Ze worden 2 à 3 keer in de week gevoerd (in het wild eet een wolf ook niet elke dag😉). De werkzaamheden op het wolvenproject in Portugal bestaan o.a. uit het observeren van de wolven, de dieren voederen en drinkwater verversen. Daarnaast onderhoud je het terrein en help je mee bij het onderhoud van het bos. En het belangrijkste: als vrijwilliger help je om de wolf in stand te houden en te beschermen. Een onvergetelijke ervaring die niemand je meer afneemt!

Dus, boek het project nu, draag je steentje bij aan het behoud van de prachtige Iberische wolf en krijg een ‘Assembli DIY wolvenkop’ cadeau. Daarnaast gaat er per verkochte wolvenkop €1-, naar ons wolvenproject in Portugal.